Förfärligheter i Norge

Bombdådet i centrala Oslo är förfärligt. Avskyvärt. Ett slag mot det öppna samhällets demokrati. Bra uttalande av Lars Ohly. Låt oss hoppas att polisen har resurser att få fast illdådarna. Och låt oss inte minst avstå ifrån spekulationer. Tids nog får vi veta vilka skurkarna är och då ska de nitas dit. Bilderna vi ser i TV ser ut som en ren krigszon. Det måste ha varit en eller flera jättelika sprängladdningar.

På norska SSUs (AUF) sommarläger har en annan galning skjutit fyra personer. Mitt ibland massvis med barn och ungdomar. Fy fan. Nita! Enligt media har en gripits.

Dessutom måste jag ge en stor eloge till SR P1 och Studio ett. När jag lyssnar på programmet förflyttas jag till Oslo och händelserna där. Relevanta frågor till en stor samling människor, experter och ”vardagsfolk”. Och imponerande snabba omkast, en journalistik i takt med tiden, på mikrosekunden. Tack!

 

This entry was posted in Politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Förfärligheter i Norge

  1. Pingback: Sannolikt inte muslimskt motiverat terroristdåd | Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *