Inget bröllop för Åkesson & Hägglund

Ibland hoppar mitt hjärta iväg i hoppsaskutt och det snörper och ryster i hela ansiktet. Tårkanalerna flödar.  Glädje!

Som när Phyllis Siegel, 76, och Connie Kopelov, 84 faktiskt fick lov att gifta sig efter 23 års förhållande. Två kvinnor som älskar varandra. Två kvinnor som också ville lyda under samma lagstiftning som alla andra. Kön till giftermål i New York har varit så lång att man tvingats lotta ut vilka som skulle få gifta sig första möjliga dagen.

Vad hade hänt? Egentligen inte mer än ett historiskt sjumilasteg: New York blev till sist den sjätte amerikanska staten att tillåta samkönade äktenskap. Och ändå så självklart:

Jag kunde knappt andas. Det är otroligt att det här händer oss. Att vi äntligen får gifta oss som alla andra, säger Phyllis Siegel till Huffington Post.

De var inte ensamma. Sedan den nya äktenskapslagen godkändes för en månad sedan har över 2 600 ansökningar om att få gifta sig på den historiska dagen strömmat in till stadshuset i New York. Ett lotteri har sedan valt ut 764 par som alla var tänkta att vigas under söndagen. Om alla hanns med, vilket är oklart, är det ett nytt dagsrekord för staden.

Vi kan tycka att det är en självklarhet. Själv är jag sedan drygt sex år gift med min fantastiske man Magnus. En hällregnskväll i Slottsskogen, alldeles nära lekplatsen Plikta, ett överraskningsparty för vännerna, en fin stund med dem och familjerna. Trångt, glädejerikt, överraskande och kärleksfullt.

Vid sidan om, i hällregnet oinbjudna stod paret Göran Hägglund & Jimmie Åkesson och högläste för varandra ur sina respektive politiska program för sådana som mig och och Magnus: ”Ta mig tusan, vi är ju fullständigt eniga!”

Thomas Hammarberg, Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, riktar i en frän debattartikel på tidningen New Europes hemsida hård kritik mot europeiska politiker och beslutsfattare. Thomas Hammarberg släppte nyligen en rapport om situationen för hbt-personer i Europa. I rapporten framgår att det finns en lång rad problem såväl vad gäller lagstiftning som attityder i en stor del av Europarådets 47 medlemsstater.
I debattartikeln på New Europes hemsida lyfter Hammarberg våldet mot Prideparaden i Split tidigare i somras, liksom förra årets våld mot paraderna i Belgrad och Vilnius. Han noterar att polisen skyddat paraddeltagarna men ser samtidigt behovet av massiva polisinsatser som ett problem i sig.

”Det är nu hög tid för europeiska politiker att tackla fenomenet homofobi och transfobi, och ta tag i roten till dessa problem. Det första steget är att erkänna att problemet är allvarligt och att ett systematiskt agerande behövs för att stärka medvetenheten på samhällets alla nivåer. Och att det finns ett akut behov av att motverka alla tendenser till diskriminering mot denna grupp av människor – även i officiella ställningstaganden om mänskliga rättigheter och jämställdhet.”

Mot Sverige riktas kritik mot att transsexuella tvingas sterilisera sig om de vill byta kön. För mig är det ofattbart. Hur kommer det sig att den överväldigande politiska majoriteten inte kan köra över herrar Hägglund & Åkesson? Och hur kommer det sig att riksdagen röstar ner förslaget mot att ensamstående kvinnor kan få konstgjord befruktning i Sverige?

Det är också fullständigt upprörande att Görans Hägglunds Bröder inom alliansen inte lyfter ett finger för Muhanad Rafaat. Han nekas skydd i Sverige, trots dödshot i Irak. En i raden som dragit nitlotten i ett helt absurdt ”asyllotteri”.

Jag har tidigare skrivit om händelserna i Norge [här och här]. Även i detta sammanhang är terroristen och massmördaren Anders Behring Breiviks strävan värd att uppmärksammas:
Framförallt måste de som motsätter sig Politisk Korrekthet bete sig enligt de gamla reglerna i vår kultur, inte de nya som de kulturella marxisterna skapat. Damer skall vara fruar och sköta hushållen, inte poliser och soldater, och män skall fortsatt hålla upp dörren för damer. Barn skall födas inom äktenskapet. Man skall sky glorifieringen av homosexualitet.

Det är kväll, det är snart sängdags. Men jag höjer mitt glas och skålar för Phyllis och Connie! Puss på er.

PS. Vill du läsa mer om hur det står till för mig och mina vänner världen runt kan du läsa här [hämtat ur http://www.qx.se, tack till Jon Voss!:

http://www.qx.se/samhalle/18173/homosexualitet-sjukdom-enligt-indisk-minister

 http://www.qx.se/samhalle/18054/exklusiva-bilder-fran-haktet-i-sankt-petersburg

http://www.qx.se/pride/17749/sjatte-olagliga-prideparaden-planeras

Uppdatering: Här kan du läsa om KDs krumbuktanden genom åren.

This entry was posted in Politik and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Inget bröllop för Åkesson & Hägglund

 1. Ove Gustavsson says:

  Hej.

  Det kanske har undgått dig, men Hägglund och kd vill att homosexuella par ska få gifta sig. De vill nämligen ändra lagstiftningen så att den ser ut som i majoriteten av länder, dvs att man gifter sig borgerligt, och att i den förändringen också inkludera homosexuella par. Och de ville att lagstiftningen skulle återgå till att benämna det giftermål (vilket det tidigare hette) och inte använda begreppet äktenskap i lagstiftningen, av respekt för de som anser att äktenskapet som begrepp är ett sakrament. Rätt okej hållning för att komma från en förmodad homofob…

  Att övriga partier inte kör över Hägglund i frågan om transexuella och sterilisering är väl fortsatt inte helt självklart. Men innan man hävdar att Hägglund är fascist, kanske man ska komma ihåg att det inte var särskilt länge sedan som en majoritet av riksdagens partier delade kd:s hållning i fråga om sterilisering för den som vill byta juridiskt kön. Och att den utredning som kom så sent som 2007 visserligen ville avskaffa steriliseringskravet, men ersätta det med ett kastreringskrav, dvs gå ännu längre än dagens lagstiftning. Jag gissar att det berodde på att det inte är särskilt hälsosamt att stoppa i sig en massa hormoner samtidigt som kroppen fortsätter att producera motsatt könshormon.

  Sen behöver man inte tycka att det är rätt för det. Men så vitt jag vet har Hägglund sagt att den som är transexuell och så önskar, ska få all tänkbar vård, men att det med ett juridiskt könsbyte också följer att man går hela vägen också biologiskt. Kanske knäppt, men vare sig ologiskt eller någon fascistoid hållning…

  • admin says:

   KD har under alla år som masken på en metkrok vridit sig och vänt sig och med alla tänkbara medel försökt förhindra, försena och förneka lika rättigheter för homosexuella. Det gäller i samtliga frågor och under alla år. Senaste tricket, med civil vigsel och borttagande av äktenskap var det sista desperata försöket. Det lyckades inte. Och bra det.
   Det hindrar inte från att KD på riksdagsplats har en hel hoper högerkristna som fortsätter sin utsiktslösa strid. Men den striden tolkar jag snarare som en strid för att över huvud taget överleva; för vem behöver egentligen ett parti som KD?
   Att ha samma uppfattning i en sakfråga som SD gör en definitivt inte till fascist. Jag kan heller inte se att jag någonstans skulle ha skrivit att Hägglund är fascist. Det är han definitivt inte.
   Vad jag ser är däremot att Hägglund & Åkesson står utanför den stora bröllopsglädje som Phyllis Siegel och Connie Kopelov fick dela. De var heller inte bjudna på mitt bröllop. Då får de dansa med varandra i stället.

  • admin says:

   Riksdag och departement lämnar en redogörelse för hur tre allianspartier överger KD i könsbytesfrågan. Läs här: http://www.rod.se/kd-l%C3%A4mnas-utanf%C3%B6r-beslut-om-k%C3%B6nsbyte

 2. Pingback: Sista ”Rosa triangeln” död | gusart – poesi & politik för ett hållbart liv

 3. Pingback: KDU moraliserar över skilsmässor | gusart – poesi & politik för ett hållbart liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *