Steriliseringkrav vid könsbyte avskaffas – KD körs över

Krav på sterilisering vid könsbyte strider mot mänskliga rättigheter och ska avskaffas. Det var en av uppmaningarna från Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, svensken Thomas Hammarberg, som i juni kom ut med en rapport om diskriminering på grund av sexualitet och könsidentitet i Europarådets 47 medlemsländer. Hela rapporten kan du läsa här.

Nu verkar det som om Sverige ska upphöra med denna diskriminering. Tre allianspartier i socialutskottet tänker köra över KD och lägga fram ett förslag till Riksdagen. Det är utmärkt.

Barbro Westerholm, FP-ledamot säger att Folkpartiet, Centern och Moderaterna i socialutskottet ska diskutera frågan så fort riksdagens sommaruppehåll är över.

Om inte Kristdemokraterna är beredda att vika sig, så anser Barbro Westerholm att det bästa är att göra som år 1994 när riksdagen tog eget initiativ till lagen om registrerat partnerskap. Det vill säga att socialutskottet ska välja att runda det KD-styrda socialdepartementet.

Det är också utmärkt att den segdragna långbänk som Alliansen valde inför könsneutrala äktenskap inte står modell när det gäller krav på sterilisering vid könsbyte. Go! Go! Go!

Läs också: http://gusart.se/2011/07/25/inget-brollop-for-akesson-hagglund/

This entry was posted in Politik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Steriliseringkrav vid könsbyte avskaffas – KD körs över

  1. Pingback: Vilka är pionjärerna inom HBT-rörelsen? | gusart – poesi & politik för ett hållbart liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *