Stövelslickarna på Fjärde Långgatan

Diktaturer världen över har sina stövelslickare. Benny Åsman har i dag visat hur tidningen Proletären och KP slickar stövlarna på Syriens Bachad Assad. Nu är det ju inte första gången den lilla göteborgssekten slickar stövlarna på allsköns diktatorer. Den fullständiga uppslutningen bakom tidernas slaktare, Josef Stalin, är säkerligen bekant. På senare år är det Milosevic och Saddam Hussein som fått den äran.

Men stövelslickandet fortsätter på Fjärde Långgatan. När stalinismen nästan utplånats ur verkligheten, ja vad återstår då annat än Nordkorea. Landet där demokratin är fullständigt snöpt, där successionsordningen är lika fastställd som hos familjen Bernadotte. Landet där befolkningen medvetet svälts ut genom politiska missgrepp och övergrepp. Googla på vad Amnesty International skriver om tillståndet i landet, för att ta ett exempel.

Torbjörn Björkman, på partiorganet Proletären, är också ledamot av det illustra sällskapet Svensk-koreanska föreningen. Han har tre artiklar på www.newsmill.se där han lovordar diktaturen. Det är svårt att tro att det finns människor som har liknande åsikter. Människomassor som formligen svälter ihjäl under en feodal diktatur. Vem hyllas? Diktatorn…

I en rad artiklar i Proletären försvaras vännerna i Nordkorea. Att fadern ersätts av sonen som ersätts av sonen som ledare. Att landet innehar kärnvapen är OK. Likaså att kärnvapnen används. Läs själv:

www.proletaren.se/utrikes/korealogner-ifragasatts

www.proletaren.se/ledare/vem-tjanar-pa-konflikt-i-korea

Vännerna var även representerade på KPs senaste kongress. Min fråga är: hur mycket är partiunderstödet från Vännerna till KP?

För en bra länk till KPs historiska slickerier och tokerier se: www.marxistarkiv.se, särskilt om KP.

PS. Det finns många vänstersekter som ändat sin väg i Nordkorea. Dit hör exempelvis det en gång så inflytelserika Socialist Workers Party i USA. Läs här om en sekts tragiska undergång.

This entry was posted in Politik and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Stövelslickarna på Fjärde Långgatan

  1. Janne Hägglöf says:

    Det blev rundgång här tror jag. Länken till SWP leder tillbaka till artikeln här ovan.

  2. Pingback: Stövelslickarna på Fjärde Långgatan II | gusart – poesi & politik för ett hållbart liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *