Starta en insamling för Alexander Kandiloros mot Västtrafik!

Tänk dig att du stressar iväg en morgon på väg till jobbet. Dagislämning eller bara komma ihåg matlådan och alla viktigheter. Du tar en annan jacka än den i går. Stressar ner till spårvagnen eller bussen. Trogen resenär på Västtrafik har du löst ditt periodkort. En av stamkunderna. Under färden kommer Västtrafiks kontrollanter på fordonet. Samtidigt så kan du inte hitta din plånbok – för den var förstås kvar i den andra jackan.

Vad gör då Västtrafik? Inte har de serviceanda nog att be dig komma in snarast och visa upp ditt giltiga – alltså betalda – periodkort. Nej, de bötfäller dig. 1 200 kronor kostar din vardagsglömska. Absurt!

I dag föll domen mot Alexander Kandiloros, som förlorade i målet mot Västtrafik. Nu blir han tvungen att betala tillägsavgiften på 1200 kronor plus rättegångskostnader och ränta.

– Jag vill se ett regelverk som tillåter oss att vara människor, att man inte blir behandlad som en plankare för att man har västtrafikkortet i fel byxficka en gång. Om man betalar och gör rätt för sig borde det finnas utrymme för glömska.

Tingsrätten skriver i domen att det inte finns något skäl att betvivla att Alexander Kandiloros har ett registrerat årskort hos Västtrafik. De anser inte heller att det finns skäl att tro att han skulle ha lånat ut kortet till någon annan. Trots det döms han alltså att betala tillägsavgiften på 1 200 kronor och rättegångskostnader på 450 kronor.

Jag kan inte juridiken för att se om det är lönt att överklaga domen eller ej. Men Alexander har fram till den 22 september på sig att bestämma sig.

Det är viktigt att han får stöd, inte minst ekonomiskt. Både för dagens dom, ungefär 2 000 kronor. Men också för att hantera ett överklagande, om han vill.

Ge mig ett lämpligt konto, Alexander, så ska jag bidra till dina böter. Och uppmanar raskt alla andra att göra detsamma. Här kan Facebook verkligen spela sin organiserande roll. Och finns det duktiga jurister så come an!

Själv tänker jag se till att Vänsterpartiet driver frågan om humana regler inom Västtrafik. Det är översitteri som Västtrafik ägnar sig åt. Och det är sånt som urholkar förtroendet för kollektivtrafiken. Med tanke på oegentligheterna inom Spårvägen behövs det inte ytterligare av den varan.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *