Enhedslisten stöder inte rasister, som SF

Tänk dig att Vänsterpartiet sträckte ut en hand till Sverigedemokraterna. Nej, det kommer inte att hända.

Men det har hänt i Danmark, där Socialistisk Folkeparti i Jyllands-Posten är beredda att samarbeta med Dansk Folkeparti kring sju frågor efter valet. SF ønsker en række reelle sociale forbedringer. Og vi vil også gerne gøre det sammen med Dansk Folkeparti, hvis partiet har modet. Om nødvendigt også i smalle forlig,« siger Villy Søvndal.

Sunkigt var ordet, sa Bill. Vänd båda ryggen, sa Bull. Vi lägger vår röst Enhedslisten, sa Maja Gräddnos. Instämmer sa Lars Ohly:

– När jag läste detta i Jyllandsposten reagerade jag med bestörtning. Inviten bidrar både till att göra Dansk Folkeparti rumsrent och att förespegla väljarna att det går att samarbeta med ett sådant parti om andra frågor än migration och integration. Detta spelar bara rasisterna i händerna, säger Lars Ohly.
– När den socialistiska vänstern förirrar sig i taktiska valfunderingar har rasisterna redan vunnit poäng. Det finns partier som vi aldrig någonsin ska bidra till att legitimera och aldrig någonsin ska samarbeta med. Sverigedemokraterna är ett sådant parti, Dansk Folkeparti ett annat.
– Vi i Vänsterpartiet hoppas att Socialistisk Folkeparti drar tillbaka sin utsträckta hand och istället verkar för en politik med utgångspunkt i alla människors lika värde, och en human och rättssäker flyktingpolitik i hela Norden, säger Lars Ohly.

This entry was posted in Politik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *