Klimatkris, sextimmarsdag och V-kandidaterna

Jonas Sjöstedt är den hetaste kandidaten till att bli ny partiledare för Vänsterpartiet. När SVT Rapport gjorde en rundringning till partiföreträdare på distrikts- och kommunnivå i hela landet visade det sig att 61 procent hade Sjöstedt som förstahandsval till partiledarposten. 19 procent hade Rossana Dinamarca som förstahandsval och 13 procent gav sitt stöd till Ulla Andersson.

Ja, inte mig emot. Det går förstås att ha invändningar mot Jonas resonemang om EU och euron samt bankerna. Men Jonas är – tyvärr – den ende som på allvar har tagit upp vår tids mest brännande fråga: klimatkrisen. Och det är ett måste för ett parti som menar sig vilja ha ett rättvist och förnuftigt samhälle. Och även om jag har invändningar mot Rossana i skolfrågan så är hon den som fört fram sextimmarsdagen.

This entry was posted in Politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *