Dags för FN att erkänna Palestina!

Ja, vad finns det mer att säga? För att sätta press på den svenska regeringen arrangeras en demonstration i Göteborg den 11 september 14.00 på Gustav Adolfs Torg. En av huvudtalarna är Hans Linde.

13 september öppnar FN:s Generalförsamling och därefter kommer den palestinska myndigheten att lämna in en begäran om att Palestina erkänns och väljs in i FN. En lång rad länder i Afrika, Asien och Latinamerika, men också Norge, har meddelat att de kommer att stödja begäran. Vänsterpartiet anser att Sverige borde göra detsamma.

– Nu är det upp till bevis. Om man menar man allvar med retoriken om en tvåstatslösning finns det bara ett alternativ för Sverige – att rösta för ett erkännande av Palestina. Ett erkännande skulle dessutom sätta press på Israel att upphöra med utbyggnad av bosättningarna och fördrivningen av palestinier från de ockuperande områdena, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

När riksdagen öppnar 15 september kommer Vänsterpartiet lämna in en motion med krav på att Sverige erkänner Palestina.

– Det finns lägen i historien då vi ställs inför tydliga vägval. Den borgerliga regeringen och riksdagens partier måste bekänna färg. Vänsterpartiets besked är tydligt, vi stödjer ett fritt och demokratiskt Palestina i ord och i handling, säger Hans Linde.

This entry was posted in Politik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *