Varken miljösmart eller billigt, Rossana

Det är ett fläng att vara politiskt aktiv. Inte minst när man är riksdagsledamot. Samtidigt så är det grundläggande att man följer den politik man säger sig vilja föra. Även när det gäller resor. Miljösmart och billigt. Undvik flyg och taxiresor, säger exempelvis Vänsterpartiet.

Därför är dagens läsning i DN inte kul: Rossana Dinamarca hör till de riksdagsledamöter som åker dyrast och minst klimatsmart. Sedan valet i fjol har hon åkt taxi för 42 457 kronor. Dessutom har hon åkt flyg mellan Trollhättan och Stockholm för 178 222 kronor. Den totala resekostnaden för pendlandet till riksdagen uppgår till 220 679 kronor.

Det är sådant som sticker i ögonen på väljarna, särskilt om man aspirerar på partiledarposten…

PS. DN redovisar också hur mycket de andra tre bland blivande ordföranden åker med taxi:

Rossana Dinamarca, Trollhättan – 42 457 kronor.
Jonas Sjöstedt. Umeå – 6 810 kronor.
Hans Linde, Göteborg – 4 031 kronor.
Ulla Andersson, Gävle – 2 460 kronor.

Jag kan inte de övrigas familjeförhållanden, men noterar ändå differensen mellan de fyra.

This entry was posted in Politik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Varken miljösmart eller billigt, Rossana

 1. M says:

  Snacka om att det är som högsta Sovjet – de vill ha kommunism, förutom för sig själva – de själva skall leva i kapitalistiskt överflöd. Vänstern borde ju åtminstone själva agera med tanke på samhället som helhet – om de verkligen tror att det skulle fungera i verkligheten (att folk skulle drivas av helt andra saker än åtminstone till viss del egen vinning). Trovärdigheten blir noll.

  • admin says:

   Vad är det för trams om högsta sovjet? Vad har Rossana med det att göra? Det handlar inte om Lööfs uppenbara mutbilar i valrörelsen. Det handlar inte om SD-rasisternas medvetna missbruk av allmänna medel. Det handlar om balansgången mellan att vara politiskt (super)aktiv och att klara av den vanliga vardagen med familj och barn. Här gör Rossana ett mindre smart val, men det handlar inte om missbruk.

   • Rase says:

    Visst fan är det missbruk. Alla miljömarodörer har alltid ett utmärkt argument till varför just de inte ska vara miljösmarta. Alla har vi barn eller familjer som skulle må bättre om vi tog bilen, flyget eller taxi i stället för ett miljösmartare alternativ. Att man är riksdagsledamot betyder inte att man ska ha en gräddfil i miljösammanhang.

 2. Bo Grahn says:

  Jag tycker kritiken är felaktig. Hon resonerar däremot rätt och dessutom är DN:s rubriksättning om ”jetplan” löjligt okunnig. En SAAB 2000 eller 340 är propeller.

 3. jesper says:

  … och taxi tillhör faktiskt kollektivtrafiken, så …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *