Utvisa inte sjuka, gamla och barn!

Ett uttalande från styrelsen i Vänsterpartiet Linnéstaden, där jag sitter med. 😉

Öppet brev till Tobias Billström:

Utvisa inte sjuka, gamla och barn!

De senaste dagarna har vi återigen sett exempel på omänskliga och ofattbara utvisningar. Dels har vi Ganna Chyzhevska på 90 år som ska utvisas ensam till Ukraina. Hon är svårt dement, hjärtsjuk och synskadad. Hon har läkarintyg på att hon inte klarar sig själv och om hon lyckas ta sig av planet i Ukraina (då hon inte kan stå upp utan hjälp) kommer hon antagligen inte ens förstå var hon är.

I Ukraina bygger äldrevården på släktingars goda vilja. Men eftersom Ganna Chyzevska inte längre har några släktingar eller vänner kvar i sitt hemland finns det ingen som kan hjälpa henne då hon utvisas i början på oktober.

Om inget av de vanliga skälen för uppehållstillstånd gäller så kan Migrationsverket pröva om det finns ”synnerligen ömmande omständigheter” som gör att personen kan få stanna. Men det anser Migrationsverket inte att det finns, kring Ganna Chyzhevska. Om inte detta är synnerligen ömmande omständigheter, vad är det då?

Vidare har vi de två barnen på två och fyra år som bott i Sverige nästan hela sina liv. Föräldrarna och barnen kom till Sverige från Azerbajdzjan för några år sedan och sökte uppehållstillstånd. I mars tvångsomhändertogs barnen och blev placerade i familjehem eftersom de blivit misshandlade av sina föräldrar. Nu ska barnen utvisas tillsammans med sina föräldrar trots att föräldrarna erkänt att dom slagit barnen och både barnens advokat och föräldrarna själva tycker att det bästa för barnen är att bo kvar hos sina fosterföräldrar.

Detta är två hjärtskärande exempel på en omänsklig politik. Detta får inte fortsätta.

Vänsterpartiet Linnéstaden Göteborg

20 september 2011

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *