Lägg inte ner geriatriken på Högsbo sjukhus!

Sahlgrenska Universitetssjukhus planerar att skära ner med ungefär 550 miljoner kronor under 2012, vilket motsvarar cirka 1000 anställda. Det finns nu ett förslag om att stänga ner stora delar av den geriatriska vården på Högsbo sjukhus. Geriatrik är läran om åldrandets sjukdomar, om hur man behandlar patienter med t.ex. stroke eller demens.

I Högsbo arbetar personalen för att hjälpa och skapa livskvalité för de äldre. Nedläggningen av geriatriken på Högsbo skulle innebära att äldre människor inte längre kommer att få den specialistvård som dom behöver och har rätt till.

Människorna som behandlas inom geriatriken är de som en gång har byggt Sverige. Vi tycker att de förtjänar den bästa möjliga vården. Personalen borde få behålla sin arbetsplats i Högsbo och de som är anhöriga ska inte behöva oroa sig över nedskärningar inom äldreomsorgen.

Här kan du skriva under en insamling mot nedläggningen. Initiativet är taget av Vänsterpartiet Frölunda, som hoppas att det blir många, många fler som sluter upp.

Namninsamlingen kommer att skickas till Kerstin Brunnström, ordförande på Sahlgrenskas Universitetssjukhus. Beslutet kommer att fattas den 28 oktober och vi kommer att skicka namnlistan den 27 oktober, så till att skriva på nu!

Här kan du läsa ett debattinlägg i GP som 14 sjuksköterskor skrivit om geriatriken på Högsbo.

This entry was posted in Politik, Vänsterpartiet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *