Det goda livet: Hamburgare och texmex

hamburgare-och-texmexHamburgare och texmex
Lena Söderström
Bokförlaget Semic
Sundbyberg 2013

Grillat är gott. Sommar som – faktiskt – vinter. Men grillat kan vara tjôtigt och rätt trist om det inte är bra råvaror och varierat på de heta gallren.

Matjournalisten och kokboksförfattaren Lena Söderström har skrivit en mycket användbar och njutbar kokbok, Hamburgare och texmex, som hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter i Texas och på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko.

Här finns ett stort antal recept på burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av mynta och koriander.

Carnivoren får sitt lystmäte, men det får veganen också. Sist men inte minst: det är oerhört mycket godare att äta egengjord mat än livsmedelsaffärens halvfabrikat. Så avancerat är det inte heller! Så här sommartid med tid över så är pulled pork en oslagbar måltid. Glöm inte tillbehören!

This entry was posted in Det goda livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *