En kväll i tältlägret på Demokratitorget

IMG_1659

Den tidiga kvällen spenderades i Vänsterpartiets tält på Kanaltorgets så kallade Demokratitorg, alltså den annars öde platsen mellan Göteborgsoperan och Nordstan. Jag hamnade i trevligt sällskap med Carina Örgård, högt upp på listan för Vänsterpartiet i regionvalet Västra Götaland. Vi pratade med väljare, försåg kidsen med V-flaggor (nej, vi hade inget godis) och småpratade med grannarna i det Socialdemokratiska tältet. På själva tältplatsen fanns de övriga riksdagspartierna – utom rasisterna i SD. Gott det. I det stora cirkustältet pågick en debatt med bland andra Hans Linde, som tittade in innan han kastade sig på Stockholmståget

IMG_1660Initiativet är gott. Mitt under Kulturkalaset med alla besökare möter politikerna sina väljare. Men placeringen! Ingen hittar till Kanaltorget. Dit går inga naturliga stråk. Det är platsen som ”blev över” när leden grävdes ner i Götatunneln och som aldrig blivit något mer än en gräsmatta utan kafé, parkbänkar, planteringar eller något annat som kan locka folk. Dessutom är det svårt att just prata politik med nyfikna människor om det samtidigt pågår en svängig konsert 20 meter bort i cirkustältet. Hur tänkte planerarna? Kungsparken är ett bra mycket bättre alternativ.

IMG_1663

Nåja, det blev en rad möten och den politiska hjärnan slogs på. Och så är det alltid en viss fröjd att gå fram till den unge centerpartisten, det borgerliga miljöalternativet, och påpeka att det inte är lämpligt att trycka ner påse efter påse med icke källsorterad skit i den redan överfulla papperskorgen – samtidigt som de brandgula återvinningsbingarna stod i omedelbar närhet…

Du hittar hela programmet för Demokratitorget här.

 

This entry was posted in Politik, Uncategorized, Vänsterpartiet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *