Terminsstart för Oscar Fredriks kammarkör

IMG_1138

Terminsstart för Oscar Fredriks kammarkör. En indikation på att sommaren lider mot sitt slut. Nu blir det rep varje torsdag framöver i Göteborgs vackraste kyrka, Oscar Fredrik.

Vi ska var med på två konserter framöver. Dels Kulturnatta, där vi kör ett amerikanskt tema. Dels valdagen, då kyrkan hålls öppen för alla under hela dagen. Jag återkommer med tid och plats och förstås repertoar.

Dagens övning var dels ett verk för mångstämmig kör, sopransolister och cello av Anna Eriksson, en begåvad tonsättare som också sjunger alt i kören. Henne kunde vi tidigare i somras höra i P2-programmet Minimalismer. Av upphovsrättsliga skäl går det inte att lyssna på programmet längre. Hennes körverk A Star at Dawn baseras på texter ur Predikaren och Diamantsutran, en av buddhismens äldsta texter. Spännande att sjunga med sin rytmik, upprepningar och förskjutningar och listiga, sammanvävda melodier.

Solen går upp och solen går ner
så skyndar den tillbaka till platsen för sin uppgång
|…| Det finns ingenting nytt under solen.

I övrigt sjöng vi Bo Hanssons For as the rain, skrivet för kör och orgel. Snårigt, men snyggt. En klar favorit, den lettiske tonsättaren Peteris Vasks Dona nobis pacem, sjöng vi i våras med delar av Oscar Fredriks Sinfonietta. Nu gör vi den tillsammans med orgel i stället.

 

This entry was posted in Det goda livet, Musik, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *