Ge fan i att tårta politiker!

Göran-valupptakt-20141

Göran Hägglund. Bild från Kristdemokraternas valupptakt.

Göran Hägglund fick i dag en tårta i ansiktet under ett valmöte på Kungsportsplatsen i Göteborg. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska det vara en HBT-aktivist. En grupp som kallar sig Fag army tog enligt SvD på sig tårtningen av Göran Hägglund. På sin Facebook-sida skriver de att de är hbtq-killar ”som är trötta på homofobin” och att de tårtade KD:s partiledare ”av den enkla anledning att han företräder ett homo- och transfobt parti”.

Nej, det är inte kul med tårtning av politiker, hur oense vi än är med dem. Det leder bara till ett ännu större avstånd mellan politiker och folkvalda, med ännu fler poliser, avlyssningar och kravallstaket. Detta är inte politik eller en politisk handling. Vänd dem ryggen om du inte gillar dem, bua åt deras skändliga utspel, precis som i brittiska parlamentet. Men kasta varken tårta, sten eller ägg. Det är anti-demokratiskt.

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ge fan i att tårta politiker!

 1. Bakelsebögen says:

  Det där är bara mittenextremt nonsens. Vi har analyserat våra förtryckare och har gjort något åt det. Detta handlar inte om att ”respektera” olika åsikter. Det handlar om att kämpa mot det förtryck som hånar, skadar och dödar oss hbtq-personer. Att tårta homofober är bara ett av många sätt att bekämpa homofober. Vi hbtq-personer gör det på många olika sätt och nivåer.

  ”Revolten är en av människans högsta dimensioner”
  // Albert Camus, nobelpristagade och existensiell filosof.

  • admin says:

   Jag har som princip att inte diskutera med människor som inte vågar stå för sina åsikter. Träd fram med ditt riktiga namn, så kan vi ta en diskussion om hur vi som HBT-are bäst slåss för våra frågor. Gus Kaage

 2. Pingback: Är tårtning verkligen ett problem? | Svensson

 3. Pingback: Homofobi möter man inte med fegar lortar, tårtningar och ansiktsmasker | gusart – poesi & politik för ett hållbart liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *