Fortsatta vänstervindar i Göteborg

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 06.28.12

Fortsatt förtroende för de rödgröna, framåt för V och MP men stort ras för S. Det visar den väljarundersökning som GP och Novus gjort om kommunalvalet i Göteborg. Frågan som ställs är ”Hur skulle du rösta om det vore val i kommunalvalet i dag?”.

Svaret är glädjande men ska ta med en stor nypa havssalt. 500 personer är ett litet underlag, var femte väljare har inte bestämt sig och undersökningen är gjord i mitten av augusti.

Men ändå: MP når 13,5 procent, en ökning med 3,4 procentenheter gentemot valet 2010. För Vänsterpartiet visar undersökningen 9,8 mot 7,1 år 2010. Socialdemokraterna fortsätter sin baklängesmarsch från EU-valet och når historiskt låga 24,2 %, en minskning från 29,4  år 2010.

De borgerliga har inte mycket att yvas över. FP och M ökar med cirka två procentenheter och KD med styvt en medan C fortsatt verkar förbli utanför Börsen. Men sammanlagt har de inte tagit in på den rödgröna majoriteten.

Bra det! Då slipper vi tvångsinföring av LOV, utförsäljning av allmännyttan och välfärden.

Noterbart är att SD ligger långt under de nationella undersökningarna. Men så har de tuff konkurrens av avgaskramarna i Vägvalet. Noterbart är också att Feministiskt initiativ bara når 1,5 procent, alltså mycket långt från en plats i kommunfullmäktige.

I dag börjar den förtida röstningen (här kan du rösta). I dag börjar alla partiers valspurt. Novus undersökning är glädjande, men ska som sagt tas med mycket stor nypa havssalt.

Så här blev valresultatet kommunalt 2010:

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 06.45.18

This entry was posted in Politik, Vänsterpartiet and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fortsatta vänstervindar i Göteborg

  1. Pingback: Göteborgarna vill ha vänsterstyre | Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *