Omedelbart permanent uppehållstillstånd för de hungerstrejkande palestinierna på Järntorget

IMG_1736

Efter dagens tågtur från Trollhättan cyklade jag förbi Järntorget där det ordnats en stödmanifestation för de hungerstrejkande palestinierna. José Gonzalez och Jens Lekman ställde upp och spelade. Som enda politiker – som jag kunde upptäcka, rätta mig gärna – talade Elin Engström, ordförande för Vänsterpartiet i Göteborg.

I över tre veckor har en stor grupp palestinier hungerstrejkat – och nu vägrar de även att dricka. Ett tondövt och omänskligt Migrationsverk vägrar att lyssna på de strejkande och bevilja dem permanent uppehållstillstånd. Inte heller vill de påskynda en process, som kan ta hela två månader. En outhärdlig tidsrymd för en undernärd hungerstrejkande.

Dde hungerstrejkande varit i Sverige i mellan två och åtta år utan att ha fått uppehållstillstånd. Förutsättningarna för ett drägligt liv i Gaza efter Israels terrorbombningar under sommaren är obefintliga.

IMG_1734

– De kommer från Gaza, men deras status där är också flyktingar. De är statslösa och har ingenstans att ta vägen. De är rädda för utvisning till kriget och även oroade för sina familjer och anhöriga där, säger Ahmed Thabet till GP.

I mitten av juli meddelade Migrationsverket att man tillfälligt avbryter alla utvisningar till Gaza på grund av kriget där.

Det finns ett beslut att fatta och det snabbt: bevilja omedelbart permanent uppehållstillstånd!

Här kan du följa solidaritetsaktionerna för de hungerstrejkande.

IMG_1732

 

This entry was posted in Mellanöstern, Politik, Vänsterpartiet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *