Ytterligare varningar för Familjens Jurist

Tidigare i år publicerade jag ett blogginlägg om mina erfarenheter av att ha anlitat Familjens Jurist i samband med en bouppteckning. Erfarenheter som uteslutande var negativa, där företaget tog 1 595 kronor i timmen för allt, vare sig det handlade om juridiska tjänster eller att slicka på ett frimärke på ett brev. Jag fick en delvis upprättelse och har lagt ner ärendet. Allt i fallet kan du läsa här.

Sedan dess har jag vid ett otal tillfällen blivit kontaktad av upprörda människor som alla varit minst sagt förbannade över Familjens Jurist och deras agerande. Summor på 40 000 kronor för en ordinär bouppteckning har nämnts, liksom en minst sagt bristande kommunikation med uppdragsgivarna.

Jag är övertygad om att de flesta i efterspelet till den sorg och omskakande händelser som en nära anförvants död innebär gör att alltför många inte mäktar med att begära in offerter från flera juridiska byråer för en jämförelse. Inte heller upffattas taxan 1 595 kronor i timmen innefatta intern arkivering och frimärkspåklistring.

Ändå är det så man måste gå till väga: efterfråga offerter från flera byråer. Läsa det finstilta – inte minst priset – och sedan faktiskt ifrågasätta allt, allt, allt. Gör man det slipper man ifrån byråer som Familjens Jurist.

Dessutom: Är man som jurist medlem i Advokatsamfundet kan man också titulera sig advokat. Men då kommer det också att ställas särskilda krav som ska efterlevas. Hårda krav. Frågan är alltså varför Familjens Jurist valt att ställa sig utanför detta grannlaga kontrollorgan. För de heter ju inte Familjens Advokat, trots att de tar betalt som en sådan…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *