Fira luciamorgon i SVT2 med Oscar Fredriks kammarkör

IMG_7998 IMG_8032

Ställ klockan strax före 07.00på luciamorgon, 13 december. Sedan är det dags att duka brickan med lussekatt, kaffe och en pepparkaka eller två. Sätt SVT2 eller SVT Play och se och lyssna till Oscar Fredriks kammarkör, Oscar Fredriks Sinfonietta och Ceciliakören under ledning av Lars Hernqvist. Njut sedan av den fantastiska ljussättningen av Göteborgs vackraste kyrka, Oscar Fredrik, vid Masthuggets fot. Du får en timslång blandning av klassiska lusselåtar och julhits och så lite nytt. Och så förstås gästartisterna: Anders Ekborg, Helena Paparizou och Sonja Aldén. En teaser kan du (som har Facebook) se här.

Luciakonserternas samtliga 1 800 biljetter är slutsålda till luciakvällens två föreställningar. Kanske kan du smyga dig in bland barnen på eftermiddagen och njuta av musiken, ljusen, kyrkan och värmen. Kanske finns det ett återbud här, eller i dörren.

IMG_7983

Sonja Aldén i Oscar Fredriks kyrka. Bild: Gus Kaage

 

This entry was posted in Musik and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *